Navštíveno 4058x

Poraďtě nějakou značku rýžovaru, se kterou jste spokojeni. díky...:-)
Používám rýžovar značký Kastról a v poho.... :o))))
Sorry za OT, ale prostě jsem musel... :o)
Papiňák a jasmínová rýže, ale to nechceš asi slyšet... :)

12.12.2009, 11:50 |
clown mame Baumatic :o) a velka spokojenost ..
Ja presel na parni hrnec a v nem varim rejzi. Nema to chybu.
Hrnec na rejzi sem mel v Kolumbii, bylo to celkem dobry, ale dost casto prekypel nebo se prismah spodek, kdyz sem toho varil pro vic lidi.

12.12.2009, 16:12 |
Kamil mám už celkem dlouho tento
[ Link ] a jsem s ním spokojený. Ještě se mi nestalo, aby byla rýže "chycená" nebo nedovařená. Jinak to samozřejmě chce používat jasmínovou rýži a ne tu tvrdou sračku nazývají rýží tady u nás.

12.12.2009, 16:35 |
tesil Neni nad dobre udusenou ryzi v troube....A usetris za nesmyslnej hrnec.

12.12.2009, 16:58 |
Pakik Tak si uvař brambory :-)

12.12.2009, 17:18 |
Kamil tesil - pokud s tím rýžovarem nemáš zkušenosti, tak prosím mlč a nepiš tu kraviny, stejně tak Pakik.

12.12.2009, 17:22 |
Rudi tappaja - jen jestli to v tý kolumbiji bylo hrncem :-D

12.12.2009, 17:31 |
tappaja | Upraveno: 2009-12-12 17:37:25
Je to mozny, ze to byl hrnec na vareni neceho jinyho:o))), byl to takovej bazmek, vnitrni vlozka se dala vyjmout, pod ni bylo takovy topny telisko, proste to do peti minut zacalo dost prudce varit, po deseti minutach to cvaklo a uz jen dovarovalo a udrzovalo teplotu. A prave kdyz to bylo v prudkym varu, tak to melo snahu prekypovat.
Ale jak rikam, parni hrnec, rejze je z toho vynikajici, daj se v tom skvele varit brambory, zelenina z pary je super.

13.12.2009, 08:06 |
jp1 my máme Etu a super, ale jak už píší ostatní, jasmínová rýže to jistí, mimo ní maximálně ještě nějakou kvalitnější.............
Jeste takova vsuvka, jasminovou rejzi mam rad, ale presel sem na basmati, vyzkousejte.
(a to i proto, kdyz jsem zjistil, jakej ma jasminova glykemickej index v porovnani s basmati)
Kamil: OBH prodává ještě i menší verzi, ale když jsme doma na to 3-4 lidi, tak mám vzít tenhle velký ?
jako Pepíno_Honda....kde větší hrnec?
Jak už jsem psal, my vaříme v papiňáku - kdo papiňák má, tak návod zní:
1 díl proprané rýže, 2 díly vody a od natlakování vaříme 5 min a hotovo
Tappaja: Ta Basmati zní zajímavě, příští pytel zkusím.
Borik:
ten z toho odkazu je ten větší..
dělají pak ještě menší verzi..
[ Link ]

13.12.2009, 12:20 |
Kamil klidně můžeš vzít ten větší. Pro čtyři bude stačit určitě a není problém v něm udělat i dávku jen pro dva.
tak ode dneška mají v Electroworldu akci na tu Nordicu
[ Link ] už ho mám doma :-)

17.02.2010, 14:36 |
Daryl (A)
pepino: a ? dobry ? mam bezet do EW ? Taky bych potreboval :)
Jestli tam pobezis, vem mi jeden ;o)

17.02.2010, 14:47 |
Daryl (A)
az tak ? :) no mam to za rohem ...
Ľudia sú už tak neschopní že si nevedia ani ryžu uvariť v normálnom hrnci? :o)))

17.02.2010, 14:55 |
Atrey taky už jsem vybíral, ale minulý rok. Nakonec jsem šel do tohodle, udělá to rýži, rovnou i zeleninu a nějaký to maso. Vše najednou.

17.02.2010, 14:56 |
Zdenek (A)
Slim: Presne! :-) Dnes jsem zrovna k obedu vrazil do kastrolku pytlik rejze a za 15 minut jsem to vypnul a bylo hotovo. I bez rejzovyho hrnce. Ale kdyz po tom nekdo touzi, proc ne... ;-)

17.02.2010, 15:19 |
Kamil Slim a Zdeněk - kdo nezkusil, nepochopí
2 Kamil: ale skúsil a všetko možné už, ale nad manuálne v masti osmaženú a potom dovarenú ryžu sa to proste nebude chytať nikdy... ide o chuť, nie o rýchlosť a jednoduchosť prípravy, aspoň teda v mojom prípade :o)
Mno, 100 lidi, 100 chuti... Kdo jednou zkusil Basmati nebo jasminovou rejzi, tak rad da ruce pryc od rejze v pytliku, parboiled srackam a peceni rejze ala Slim prenecha babicce...
Jde o tu chut rejze samotny a pak neznam nic jednodussiho, nez odmerit rejzi, proplachnout (thaici rikaj 7x) a mrsknout do kastrulku, zapnout a za 20 minut je hotovo! Nehrozi pripaleni, nehrozi prevareni, nedovareni, podle me je to parada.

17.02.2010, 18:50 |
Kamil přesně tak

17.02.2010, 19:14 |
muSlim | Upraveno: 2010-02-17 19:15:03
2 tapp: divil by si sa, aj basmati, indickú a jasmine robím "staromódne" :oD

10.11.2010, 08:34 |
Fipo na vaření rýže máme doma plastovej papiňák do mikrovlnky
[ Link ] a nikdy jsme si nestěžovali, rýže je za 12 minut hotová, 1 díl rejže, 1,5 dílu vody
k tomu vaření rýže v mikrovlnce - já to házím do obyč misky pro mikrovlnky a zapnu na těch 12 minut a je to hotový taky. Ale vařím to v případě časové krize, kdy odněkud přijedem a dětska maj příbory, mlátěj s ním do stolu, talířků a kdo ví čeho a skandujou, že maj hlad. Jinak vařím rýži standaartně v hrnci. Jasmínovou můžu baštit jen tak. A až budu mít někdy na to vaření zas pod dlouhé době čas, tak zkusím udělat vyloženě rýži na pařáčku.....uvidím, jaký v tom bude rozdíl.